رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی:

صداوسیما، بیانگر شخصیت ملت ایران است | شبکه یک، پرچمدار پاسداری از زبان فارسی است

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی روز گذشته ۲۵ مهر ماه با دکتر مرادی بیناباج مدیر شبکه یک سیما و مجریان این شبکه دیدار و گفتگو کرد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی روز گذشته ۲۵ مهر ماه با دکتر مرادی بیناباج مدیر شبکه یک سیما و مجریان این شبکه دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر: ۱۴۷۷۸۳۵

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی شبکه یک سیما، دکتر حداد عادل ضمن سپاسگزاری از آقای مرادی افزود: سازمان بابست برنامه ریزی و اقدام کند برای حل مسائل، در صداوسیما باید طراحی فراگیر شود در ادامه از کلمه صداوسیما می خواهم استفاده کنم اصطلاح زیبا و جا افتاده رادیو و تلویزیون است، صدا و سیما از اوایل انتخاب کسی بود که هوشمندانه اصطلاح صداوسیما به کار برد، از اول انقلاب در نگاه مدیریتی و اجرا استفاده شد. اگر از روز اول به جای تلویزیون اهتمام به اسامی شاعرانه جام جم یا جهان نما می گفتند به جای صداوسیما جا می افتاد اما صداوسیما اصطلاح خبری است هر آدمی با دو چیز شناخته می شود؛ صدا و سیما شاخص و معرف تک تک آدم هاست، صدا و سیما به حرف زدن مهم است و معروف است.

دکترعادل افزود: امام علی ع می گوید تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد ،شخصیت آدم به زبانش صدا و کلامش است.

 سخنی که از دستگاه صداوسیما شنیده می شود معرف شخصیت و هویت مردم ایران است ،در کارخانه ای کار می کنید شما ماده کاری شما ماده خام شما حرف است، نویسنده با قلم سر کار دارد و مجری صداوسیما با کلام و سخن سروکار دارد، باید دائم دغدغه زبان داشته باشیم دکتر حدادعادل در اداه گفت: یک زمانی دستگاهی تازه اختراع شده باشد و معادل نداشته باشد یا حروف مقطعه اول کلمات ممکن است زبان انگلیسی باشد تا تشخیص نام مناسب مجبور به استفاده هستیم.

دکترحدادعادل گفت: اما زبان فارسی رکن زیست بوم فرهنگی ماست، در کشور ما ایران از قدیم زبان فارسی، زبان ملی ما بوده است. در ایران چند هزار سال یک زبان وجود داشته است، زبان فارسی باستانی، زبان فارسی میانه و فارسی نو همه این زبان ها حداقل ۱۲۰۰ سال قدمت دارد و بعد از اسلام فارسی دری جای فارسی پهلوی را گرفته است.

وی افزود: مسأله فقط واژگان نیست، واژه، نحوه جمله بندی، چیدمان کلمات بخشی دیگر است، ما یک زبان داریم یک ادبیات فرق آن چیست، هر وقت زبان را هنری کردید از زبان پا به ادبیات گذاشتید، هر کسی ادبیاتش قوی تر باشد زبانش نیرومندتر و دل نشین تر است، شما دوستانی که شغلتان گویندگی است اهتمام ورزید زبان و ادبیات فارسی را صریح و شیرین صحبت کنید و رازش این است که با زبان و ادبیات فارسی انس داشته باشید. با حافظ مانند قرآن انس بگیرید کتاب بالینی شما باشد، شب ها آن را مطالعه کنید. انس دائم و عشق ورزی به زبان و ادبیات فارسی در وهله اول مهم است از گذشته علما حسن خط و حفظ شعر را بسیار بر آن تاکید داشته اند.

حداد عادل تصریح کرد: در صداوسیما کار باید عمومی تر از این باشد تمام شبکه ها باید هر کسی که می خواهد مجری شود در صداوسیما را به دوره شش ماهه در نظر بگیرد، برای آموزش زبان ادبیات فارسی و بعد از آن هر سال این دوره طی سه روز تجدید شود، یک برنامه آموزشی تهیه کنیم مجری بیاید شعر فارسی یاد بگیرد .

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها